НДК отваря врати за посетители в понеделник. Всеки, който желае, може да

...
НДК отваря врати за посетители в понеделник. Всеки, който желае, може да
Коментари Харесай

НДК отваря врати, показват залите на Европредседателството

НДК отваря порти за посетители в понеделник. Всеки, който желае, може да се запознае със залите, в които се организираха срещи и събития от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Българското европредседателство завършва в края на юни, а от началото му до момента НДК е посрещнал 17 000 делегати и 186 събития.
 
По време на обиколката всеки един посетител ще може да прегледа залите 7 и 9, както и зала 3, където на 17 май се състоя Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. НДК отваря порти тъкмо в 9.00 ч., когато могат да влязат първите гости, а последната група ще влезе в 16.00 ч. Обиколките ще не престават по 45 минути и ще приключват във фоайето на НДК, където разполагаем на гостите ще са осведомителните материали на Българското председателство, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия.

Посетителите ще могат да се включат и в знаковите за всяко председателство  " фамилни фотоси ". В тях ще могат да вземат участие всички искащи. Снимките ще бъдат оповестени в галерия на уеб страницата на Българското председателство, както прилича за всички срещи на високо равнище. Събитието е обществено и ако някой не желае да бъде сниман или фотосите да се разгласяват, би трябвало да осведоми изрично своя гид преди началото на обиколката.

Гидове на групите ще бъдат чиновници на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, които от първо лице ще описват за събитията и ще могат да дават отговор на въпроси и за организацията на историческата за България Среща на върха ЕС-Западни Балкани.

По време на обиколката хората ще се срещнат и с някои от творбите на изкуството, изработени специално за интериора на НДК, неизменна част от атмосферата на политическите срещи.При влизането си от вход А4 /откъм пилоните, с надпис " Делегати " / всички гости ще минават през проверка за сигурност, наложителна за всяко събитие от Българското председателство. За да преминете по-бързо, не носете остри и рискови предмети, обемни раници, багажи или храна, поучават от министерството за Българското европредседателсто. Гардеробът на Зала 1 ще бъде разполагаем на посетителите.

От ведомството поучават още хората да употребяват градския превоз, за да се избегнат усложнения с намирането тук-там за паркиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР